Denis Ravlić

 

YMS tečaj:

Saxophone

Životopis:

Glazbenik klarinetist, rođen 1986. u Osijeku.

Svoje osnovnoškolsko i srednjoškolsko glazbeno obrazovanje stekao je u Glazbenoj školi Franje Kuhača u Osijeku u klasi Mirka Hrženjaka.Tijekom svog glazbenog obrazovanja sudjelovao je na brojnim natjecanjima kao solist te kao član komornih sastava (HDGPP-a).

Nadalje bio je sudionik mnogih seminara i usavršavanja od kojih se posebno ističe rad s čuvenim Guy Deplus, profesorom Pariškog Konzervatorija.

Studij nastavlja na Sveučilištu u Zadru na Odjelu za povijest i njemački jezik. Od 2010. godine povratkom u Osijek radi kao profesor klarineta i saksofona. Ima desetogodišnje radno iskustvo na mnogim glazbenim školama u individualnoj nastavi instrumenta, radu s komornim sastavima te radu s puhačkim orkestrima.

Trenutno je zaposlen kao profesor instrumenta i voditelj Glazbene škole u Valpovu. Surađuje s brojnim puhačkim orkestrima u Slavoniji i Baranji od kojih je i dirigent Osječkog puhačkog orkestra. Od 2020. godine voditelj je ‘projekta Big bend Osijek’ u Osijeku. Kao pedagog i profesor postigao je brojne rezultate sa svojim učenicima u Hrvatskoj kao i na međunarodnim natjecanjima. Od kojih su od posebne važnosti prvo mjesto na državnom natjecanju HDGPP-a u kategoriji saksofona održanom u Zagrebu 2018. godine. Prvo mjesto na međunarodno natjecanje saksofonista ‘Davorin Jenko’ u Beogradu 2018. godine. Prvo mjesto (laureat) na međunarodnom natjecanju Woodwind & Brass u Varaždinu 2019. godine. Tradiciju, entuzijazma i ljubav prema glazbi u želji za stalnim usavršavanjem i napretkom vjerujemo da će nastaviti i u našoj školi.